تابع :
درس ششم
تابع در واقع یک سری دستورالعمل هستند که به صورت واحد بستهبندی شدند و ما هر جایی که به این تابع نیاز داشتیم میتوانیم تنها با صدا زدن نام تابع , آن را فراخوانی کنیم و از عملکرد آن استفاده کنیم. با تعریف یک تابع ما از تکرار جلوگیری میکنیم و برنامه را ساده تر میکنیم. اگر بخوایم مفهوم تابع را بهتر درک کنیم میتوانیم آن را با مفهوم سیستم مقایسه کنیم. همانطور که ما در سیستم ورودی, خروجی و پردازش داریم در تابع نیز ما هر 3 مورد اشاره شده را داریم.
دو نوع تابع وجود دارد: یک دسته که از قبل توسط MQL4 نوشته شده اند. که دربخش های بعدی بیشتر با آنها آشنا خواهی شد.
نوع دیگری از توابع وجود دارند که توسط کاربر نوشته می شوند. به عنوان مثال:
از اسکریپت استفاده کنید.
اسکریپت (Script) به صورت پیش فرض یک تابع به نام OnStart دارد. که در قسمت پایین توابع نوشته می شوند. و بالای ان متغیرها و ورودی ها قرار می گیرند.
در مثال بالا، ورودی 2 تابع گرفته است. متغیر x و دیگری متغیر y . درون دستورات آن متغیر c می سازد در نهایت باید به آن خروجی داده شود. از کلمه کلیدی return استفاده می شود.
باید دقت کنید چیزی که return می شود در تابع باید با int یکی باشد یعنی با نوع تابع هماهنگی داشته باشد. به عبارتی نمی توانید تابع int بسازید و در return نوع داده ی String یا double قرار دهید.
برای فراخوانی به تصویر زیر دقت نمایید.
با ورود به برنامه و درگ کردن نام آن عدد حاصل شده باید نمایش شود.
باید دقت کنید که هر دو تابع باید یکی باشند.
چنانچه بخواهید تابع را کمی پیشرفته تر کنید. در این قسمت خروجی نداده و خود برنامه آن را نمایش می دهد.
اگر بخواهید این اتفاق نیافتد باید در قسمت بالای دستورات وارد کنید. اینک با کلیک compile خطایی نمایش نمی شود. بنابراین محدوه های بلاکت ها را دقت کنید.
عملیات به دلیل آموزشی بودن به مقادیر کوچکی نمایش داده شده اند. اما اگر متغیر عملیات ضرب چندین عدد باشد اندکی دشوارتر خواهد بود.
پاسخها