آیا تا به حال درباره معامله با فرکانس بالا چیزی شنیدهاید؟ این نوعی معامله خودکار است، که سریع انجام میشود و از الگوریتم های پیچیدهای استفاده میکند و به طور کلی برای یک معامله گر خرده فروشی قابل دسترسی نیست. در این مقاله، ما توضیح خواهیم داد که این نوع معاملات چه چیزهایی را به همراه دارد، مزایا و معایب آن، استراتژی معاملات با فرکانس بالا و موارد دیگر را برای شما ارائه میکنیم!
استراتژی معاملات با فرکانس بالا چیست؟
معاملات با فرکانس بالا یک روش معاملاتی الگوریتمی است که در آن تعداد زیادی سفارش برای دارایی های مالی در مدت چند میلی ثانیه صادر می شود. سفارشات به بازار ارسال میشود که در آنجا برخی اجرا میشوند و برخی دیگر اجرا نمیشوند.
سرعت باورنکردنی رسیدن سفارشات به بازار تنها توسط رایانه های بسیار قدرتمندی که از الگوریتم های پیچیده استفاده میکنند حاصل میشود. این به فناوری بسیار پیشرفته، برنامه نویسان الگوریتم و از همه مهم تر، هزینه زیادی نیاز دارد! به همین دلیل است که این نوع معاملات معمولاً توسط صندوق های سرمایه گذاری پوششی و صندوق های سرمایه گذاری ویژه استفاده میشود.
بیایید نگاهی به مشخصات عمومی معاملات با فرکانس بالا بیندازیم:
- این امر به فناوری بسیار پیشرفت های نیاز دارد که در دسترس یک سرمایه گذار خرده فروشی نیست.
- رایانه ها از نظر فیزیکی در نزدیکی مراکز معاملاتی قرار دارند تا سفارشات، در اسرع وقت به بازار برسند.
- سفارشات هرگز در پایان جلسه معاملات باز نمیمانند.
- سود هر معامله حداقل است، بنابراین، هزاران سفارش برای به دست آوردن سود بیشتر به طور بالقوه باز میشود.
اندکی در رابطه با تاریخچه
معاملات با فرکانس بالا در سال 1999 پس از تصویب شدن تنظیم کننده های ایالات متحده، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) برای معاملات الکترونیکی آغاز شد. با این حال، در آن زمان سرعت ورود سفارشات به بازار به سرعت امروز نبود و رسیدن به بازار چند ثانیه طول میکشید. یک دهه بعد، سفارشات بر حسب میلی ثانیه به بازار میرسید.
در طول دهه اول هزاره جدید، محبوبیت این نوع معامله بسیار زیاد شد. گزارشی از سوی Deutsche Bank Research حاکی از آن است که در اروپا، درصد معامله با فرکانس بالا نسبت به کل معاملات از صفر در سال 2005 به حدود 40 درصد در سال 2010 رسیده است. در ایالات متحده، معاملات با فرکانس بالا از 20 درصد در سال 2005 به 60 درصد در سال 2009 رسیده است.
به دنبال بحران مالی 2008، به دو دلیل معاملات با فرکانس بالا شروع به کاهش کرد. در مرحله اول، هزینه زیرساخت های لازم در حالی که سودها کاهش مییافت در حال افزایش بود. علاوه بر این، پلت فرم های معاملاتی جایگزین ظهور کردند و مقررات مربوط به معاملات با فرکانس بالا سختتر شد.
Flash Crash سال 2010
در 6 مه 2010، پدیدهای به نام Flash Crash روی شاخص داو جونز تأثیر گذاشت. شاخص ایالات متحده فقط در 5 دقیقه با 9٪ سقوط، حدود 1000 واحد مواجه شد و پس از آن بهبود یافت تا به سطح قبلی خود بازگردد. این سقوط توسط یک برنامه رایانه ای آغاز شد و بنابراین، در ابتدا، همه نگاه ها به سمت معاملات با فرکانس بالا معطوف شد.
سرانجام مشخص شد که یک معامله گر مستقر در لندن عامل سقوط است. Navinder Singh یک برنامه کامپیوتری ایجاد کرده بود که سفارشات نادرست را برای فریب ربات های با فرکانس بالا به بازار میانداخت. این به عنوان “جعل” شناخته میشود. او سپس سریعاً سفارش میداد تا سریع سود ببرد. تحقیقات برای یافتن مقصر پنج سال به طول انجامید و سرانجام Sigh در آوریل 2015 دستگیر شد.
Flash Boys
از زمان حادثه Flash Crash در ماه مه 2010 و به دنبال بروز بحران مالی در سال 2008، بی اعتمادی به معاملات با فرکانس بالا گسترش یافت و متعاقباً منجر به افزایش مقررات شد.
در سال 2014، کتابی منتشر شد که به سوء ظن ها دامن میزد. این کتاب توسط کارگزار سابق و روزنامه نگار مالی مایکل لوئیس نوشته شده و عنوان آن ” Flash Boys: یک شورش وال استریت” بود. در این کتاب عنوان شده بود که این ماشین های با فرکانس بالا بازار را دستکاری میکنند تا بانک های بزرگ همیشه برنده شوند. این کتاب هفته ها در بین پرفروشترین کتاب ها رتبه نخست را کسب کرد، و بیشتر نارضایتی مردم را از بانک ها به وجود آورد، که منجر به تولد جنبش اشغال مانند وال استریت شد.
به طور خلاصه، معامله با فرکانس بالا مخالفان بسیاری دارد، اما طرفدارانی نیز دارد. منتقدان بر این باورند که معامله گران با فرکانس بالا ابتدا فریب می دهند، و سپس از بازار استفاده میکنند. آنها همچنین از مدت کوتاهی که معاملات در آن مدت باز مانده شکایت دارند.
از طرف دیگر، بسیاری معتقدند که این سفارشات نه تنها نقدینگی بیشتری را برای بازار فراهم میکنند، بلکه طرف های مقابل را نیز برای هر دو طرف فراهم میکنند.
در بخش های بعدی، ما با جزئیات بیشتری به مزایا و معایب استراتژی معاملات با فرکانس بالا خواهیم پرداخت.
آیا میخواهید در مورد معامله اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ چرا به یکی از وبینارهای معاملاتی ما ملحق نمیشوید؟ این وبینارها توسط معامله گران حرفه ای انجام میشود، سه بار در هفته برگزار میشود و کاملاً رایگان است! برای ثبت نام بر روی بنر زیر کلیک کنید:
مزایا
- نقدینگی را در بازار افزایش میدهد.
- در نتیجه موارد فوق و افزایش حجم معاملات، معاملات با فرکانس بالا به کاهش spreadها کمک میکند.
- هیچ واسطه ای بین معامله و بازار مورد نیاز نیست، سفارشات مستقیماً به آنجا میروند.
- نوسانات را در زمان های عادی کاهش میدهد.
معایب
- برای معامله گران خرده فروشی قابل دسترسی نیست، فقط برای بانک های بزرگ، صندوق های سرمایه گذاری و صندوق های پوشش ریسک که از جدیدترین پیشرفت های فناوری و سرمایه های فراوان سود میبرند، در دسترس است.
- ممکن است به سرمایه گذاران دیگر در بازار آسیب برساند یا منجر به قیمت نادرست شود.
- سرعت بالای ارسال معاملات به بازار، مزیتی ناعادلانه نسبت به هر معامله گر انسانی دارد.
- میتواند نوسانات را در زمان بی ثباتی یا زمانی که مشکلی در نرمافزار ایجاد میکند، بزرگ کند.
- معاملات عمدتاً مبتنی بر تجزیه و تحلیل فنی است و اصول آن تا حدودی نادیده گرفته شده است.
ریسک های استراتژی معاملات با فرکانس بالا چیست؟
معاملات با فرکانس بالا همچنین ریسک های خاصی را شامل میشود که عبارتند از:
- خطاهای ارتباطی در داخل شبکه ها یا خود رایانه ها
- میتواند برای دستکاری استفاده شود. به عنوان مثال، در سال 2014،SEC یک شرکت معاملاتی با فرکانس بالا را به استفاده از الگوریتمی برای دستکاری قیمت های پایانی سهام NASDAQ در سال 2009 متهم کرد. شرکت مجبور به پرداخت جریمه نقدی شد.
- در صورت عدم کنترل، عدم اعتماد به بازار از سوی سایر سرمایه گذاران ایجاد میشود.
مقررات استراتژی معاملات با فرکانس بالا
در ایالات متحده، قانون اصلی حاکم بر معاملات با فرکانس بالا در پی بحران مالی سال 2008 تصویب شد: قانون دود – فرانک 2010. یکی از فصل های آن کاملاً به معاملات با فرکانس بالا اختصاص دارد و به ویژه، علاوه بر کلاهبرداری که در بالا بحث کردیم، SEC و وزارت دادگستری، تحقیقات را افزایش داده و منابع را در برابر کلاهبرداری و دستکاری در بازار تشدید کرده است.
در اروپا، سازمان اوراق بهادار و بازار اروپا (ESMA) تعهدات خاصی را برای مکان های معامله در MiFID II – MiFIR تعیین کرده است.
به عنوان مثال، یک محل معاملات “باید حداقل سیستم هایی (از جمله سیستم های هشدار معاملات و سفارشات) با ظرفیت کافی برای پردازش سفارشات و معاملات تولید شده توسط استراتژی معاملات با فرکانس بالا، سیستم های معاملاتی با تأخیر کم، به طوری که امکان نظارت و… شناسایی هر فعالیتی که ممکن است شامل سوء استفاده از بازار شود را داشته باشد (و به ویژه دستکاری در بازار، از جمله نظارت بر بازارهای دیگر به محض دسترسی محل برگزاری به آنها)، و امکان پیگیری گذشته نگر هر دو معامله انجام شده توسط اعضا، شرکت کنندگان و کاربران و سفارشات وارد شده و لغو شده که ممکن است شامل دستکاری در بازار باشد وجود داشته باشد “.
علاوه بر این، “پلتفرم های معاملاتی باید به طور منظم بررسی ها و ممیزی های داخلی را از رویه ها و مکانیزم های موجود برای جلوگیری و تشخیص شیوه های سوء استفاده از بازار انجام دهند”. همچنین کلیه سرمایه گذاران، با چند معافیت خاص، باید توسط مقامات مالی تحت MiFID II مجاز باشند.
همانطور که در بالا ذکر شد، معامله با فرکانس بالا در دسترس همه معامله گران نیست. با این حال، معامله با استفاده از Contracts for Difference (CFD) برای هر معامله گر خرده فروشی در دسترس است! CFD محصولات مشتق شدهای هستند که امکان گمانه زنی در مورد روند صعودی یا نزولی قیمت دارایی ها را فراهم میکنند.
اگر میخواهید معاملات CFD را روی سهام، ارزها، کالاها و سایر طبقات دارایی شروع کنید، میتوانید یک حساب آزمایشی رایگان باز کنید یا یک حساب معاملاتی مستقیم باز کنید و اکنون معاملات را شروع کنید. برای افتتاح حساب امروز بر روی بنر زیر کلیک کنید!
این مقاله ترجمه شده توسط تیم آکادمی ایران ام کیو ال می باشد.
پاسخها